keskiviikko 10. lokakuuta 2012

Ruokaikävää.

Peiton alla sairastaessa on ollut aika miettiä. Ruokaa. Mulla on kamala ikävä muutamia ruokajuttuja Suomesta. Ei nämä ole mitenkään supersuomalaisia juttuja, vaan lähinnä ikävä on tuttuja makuja. Sitä että tietää kaupassa tallustellessa, että tämä on se tuttu valmistaja ja tuttu tuote, maku on todettu hyväks kymmeniä kertoja ennenkin.


Kuva täältä.

Ykkösenä Kiinalaisten ravintoloiden kasvisnuudeliwokki, joka on ehdottomasti parempaa Suomessa. Lisäks Suomessa tietää tilatessa mitä saa, eksoottisemmat raaka-aineet på svenska, kun tapaa mennä yleensä ohi.


Kuva täältä.

Sirkusaakkoset. Kyllä täältä karkkia löytyy, Haribolta valtavasti kaikkea, kun yks tehdas on ihan kivenheiton päässä, Helsingborissa, mutta Sirkusaakkosiin en ole törmännyt.


Kuva täältä.

Ravintola Kertun vuohenjuustosalaatti. Huomenna oliskin tarkoitus tehdä vuohenjuustosta jotakin hyvää. Ehkä salaattia, ehkä toast, ehkä pastaa?


Kuva täältä

Apetina Feta Snack kera oliivien ja valkosipulin kynsien. Loistava lisä salaattiin (tulee kastike samalla!), makaronilaatikkoon tai koko kesän uusien perunoiden kanssa!


Kuva täältä

Lopuksi vielä vähän (lue: täysin) stereotyyppisenä suomalaisena on valtava ikävä salmiakkia ja hyvää lakua. Kun marraskuussa palaudun takaisin tänne, tulee mukaan isot pussit Pandan lakua.


Mutta toisaalta on täällä tarttunut mukaan monta uutta juttua, joita taas varmasti ikävöin ensi kesänä. :---)

2 kommenttia:

Kata kirjoitti...

Pistetään korvan taakke ;-)

Unknown kirjoitti...

Pöh! Äiti lähetti mulle yo-lakin pari viikkoa sitten, eikä tajunnut laittaa mukaan mitään kivaa! VÄHÄNKÖ olin katkera. :DD