maanantai 15. lokakuuta 2012

Kiireetön sunnuntai (lue:koko viikko)

Koko viime viikko menikin täysin sängyn pohjalla leväten, sillä viime viikonlopun jälkeen vei flunssa mut sänkykuntoon. Maanantaina aamulla oli kurkku kipeä ja seuraavana yönä tuli kuume ja päänsärky. Ne olikin sitten seurana lauantaihin asti ja varsinkin yöt olivat hankalia. Ma vaan oli työmatkalla loppuviikosta, joten pakko oli illalla jaksaa. Siksi mun päivärytmiin upposikin lasten koulupäivän aikaan ylimääräiset viiden tunnin päikkärit.

Lauantain vietin vaan kotona lepäillen, sillä halusin taudin varmasti pois. Aamulla aamupalan jälkeen makoilin peiton alla uudelleen, kun paleli. Sain sinne myös märän toimituksen; kissani Onni oli päättänyt kylpeä M kanssa ja Ma oli sen altaasta pelastanut kylpylelujen joukosta pyyhkeen sisään...
Päivään kuului niin pelailua lasten kanssa, pitkä lämmin suihku, synttärikorttien askartelua, paljon vanhoja Salkkari-jaksoja Youtubesta ja ruotsin kieliopin pänttäystä abikirjasta. Perjantai-illalla olin aloittanut mielenkiintoisen kirjan (josta myöhemmin lisää), jota jatkoin myös lauantai-illan riemuksi.


Sunnuntaina nousin vapaaehtoisesti kasin maissa syömään aamupalaa. Olin hereillä ennenkuin lapset! Pitkän aamupalan jälkeen vein M synttäreille ja Ma sählyhallille, jossa P ja A pelais matsin vähän myöhemmin. Itse suuntasin takaisin kotiin jatkamaan aamua katsomalla netistä videoita ja meikkaamalla rauhassa. Pidin myös oman herkutteluhetken tortillasipseillä ja quocamolella, joita söin sängyssa. Never gonna happen with kids.

Parin tunnin päästä hain M pois synttäreiltä (kuka pitää kaverisynttärit sunnuntaiaamulla puol kymppi!), jotta pääsisin lähtemään kohti Helsingborgia, mutta M ei ollutkaan yhtä yhteistyöhaluinen ja sisälläni kiehui vartin taistelun jälkeen melko paljon. Hammasta purren päästiin hallille, ja itse vihdoin viettämään täysin vapaata päivää. Ekaks hain matkaevääks minipussin irttareita ja lähdin ajamaan motaria pohjoiseen.


Tykkään ihan kamalasti tosta motaristä just Göteborgiin päin. Siinä yhdessä kohtaa se nousee korkealla ja näkyy merelle ja Tanskan puolelle tosi nätisti. Vielä kun keksisin miten sinne pääsee kuvaamaan.

Helsinborgissa jätin auton lähelle satamaa, sen jälkeen kuin olin ollut ajaa jollekin venelaiturille erehtyessä risteyksestä. Kävellen menin kiertämään kaupungille, mutta lähes kaikki liikkeet oli sunnuntaina kiinni. Suuntasin ylemmäs kaupungille Helsingborgin linnalle ja sen ympäristöön. Löysin ihania kiemurtelevia pieniä kujia, puistoja ja koristeellisia rakennuksia. Tykkäsin.









Myöskin vesisade tykkäs musta ja olinkin ihan litimärkä. Ekana suunnitelmana oli mennä uimaan kaupungilla kiertelyn jälkeen, mutta badhuset meni kiinni jo puoli kolme ja tuskin olisin ehtinyt edes parkkikselle ennen lipunmyynnin lopettamista. Se jäi siis ensi kertaan! Sen sijaan suuntasin (tai siis yritin suunnata) Väla-centrumiin, joka on yks Ruotsin suurimmista ostoskeskuksista. Viiden kilsan matka otti multa noin kolme varttia, kun gps kusetti mua ja pyörin pitkin porvariasuinalueita...





Myöskään shoppailu ei edennyt ihan kivuttomasti, kun eka eksyin käytäville ja lopuksi jätin puhelimeni vessaan... Onneksi joku ihana ihminen oli vienyt sen infoon ja info vielä soittanut ystävälleni Suomeen, että täällä tämä puhelin olis. Hihi. Onneksi on reiluja ihmisiä. :--)

Kuudelta, kun Väla-centrum meni kiinni, oli mulla saaliina pari mekkoa, kaverin synttäripaketti ja kiitoskorttipohjat. La aamulla saaduista palkkarahoista ei juuri enää tietoa, mutta oli mulla ollut kiva päiväkin. Äkkiä vaan kotiin syömään, koska en ollut malttanut jättää aikaa ruokailemiselle... Vaikka paljon tykkääkin olla täällä, niin välillä nuo täysin yksin päivät on ihania!

Toivottavasti teillä oli yhtä rentouttava sunnuntai! :--)

Ei kommentteja: