maanantai 12. marraskuuta 2012

En dag i Malmö

Eilen vietin isänpäivää nukkumalla aamulla pitkään ja kuuntelemalla musiikkia. Täällä isänpäivä ei taida olla yhtä suuri juhla kuin Suomessa (?), silti tuntui paremmalta antaa perheelle omaa aikaa keskenään ja syödä aamupala vasta myöhemmin. Tuntui hassulta kun lahjapapereita eikä isänpäivä-kakkua näkynytkään pöydässä.


Aamupäivällä hyppäsin bussiin suuntana Malmö, sillä olin suunnitellut toisen suomiaupparin kanssa näkeväni siellä. Suunnitelmissa oli uusi just avattu ostoskeskus, joka lupasi rentouttavaa ja visuaalista shoppailuhetkeä ja blaablaablaa. Bussit ei ollutkaan niin vaikeita kuin mä luulin ja pääsin ihan hyvin Emporiaan asti vaikka täytyikin kahdesta vaihtaa bussia ja ostaa bussikortti (täällä bussissa ei käy kortti eikä käteinen!!).


Shoppailusta ei mitään oikein tullut kun oli ihan kamalasti puhuttavaa ja suunnattiinkin syömään Vapianoon. (Se on kuulemma Suomessakin!) Mulle ravintola oli täysin uusi tuttavuus, mutta S tiesi käytännön. Ovelta sai kortin ja sitten siellä oli avoin keittiö, jossa kokit teki pastaa, pitsaa ja salaatteja. Ihmiset jonotti niihin ja näki itse, kun oma annos tehtiin. Kokki kirjas annoksen kortille ja lopuksi lähdettäessä kaikki maksettiin kassalle. Ruoka oli erittäin hyvää ja paikkakin saatiin, vaikka paikka oli tupaten täynnä.




Oli mukava puhua Suomea ja aupparijuttuja, mutta kyllä me rönsyiltiin myös kaikkiin muihin aiheisiin. Oli niin helppo, kun sai ilmaista itseään suomeks. Kun S lähti puoli kuuden maissa kohti bussiaan, mä suuntasin vielä muutamaksi minuutiksi kiertelemään ja löysinkin vihdoin treenitopin itselleni. Väri ei ollut ehkä ominta mua, mutta eiköhän se salille kelpaa. (Se ei ole oikeasti keltainen, vaan semmonen heijastinliivin värinen! :--D)


Sen jälkeen seikkailin vieressä olevalle juna-asemalle ja menin junalla Malmö C:lle, jotta säästin vähän aikaa. Siellä vaihdoin takas bussiin ja matkustin pysäkille, josta mun Saxtorp-bussi lähti. Ennen bussin lähtöä shoppailin vielä COOPista hiusvärin ja matkaeväitä. ;)





Ei kommentteja: