tiistai 1. tammikuuta 2013

Joulu tuli, joulu meni...

Mä en aio edes pahoitella mun hiljaisuutta! Oon nauttinut mun vapaasta ja melko rauhallisesta jouluviikosta ilman paineita mistään ylimääräisestä. On salit jäänyt, blogi jäänyt, "opiskelu" jäänyt... Sohvalla on makoiltu enemmän kuin laki sallii, mutta tuloksena on paljon luettuja sivuja, askarreltuja kortteja sekä muutama tunti ulkoilua. Harvinaisen monta tuntia on tullut tuijoteltua myös Disney Chanelin ohjelmia (ne kaikki nuorten sarjat on täysin toisintaan kloonattuja!)lasten kanssa. Ja hyvin oon kärryillä vaikka aikaisempi tiiviimpi putki oli syyslomalta, niissä on vielä hitaampi juoni kuin Kauniissa ja Rohkeissa! ;)

Vikana yönä vielä paketoin paketteja, kun päivä tosiaan meni muissa hommissa. Oli muuten hyvin tehtyjä joulukarkkeja! ;) Aamulla söin ekan kerran elämässäni joulupuuroa. Tytöt oli täysin orientuneita etsimään mantelia, kunnes C paljasti, että oli unohtanut koko mantelin... Puuro lautaset jämähtivät lähes paikalleen ja tontut riensivät jo muihin puuhiin. Ei siinä mitään ideaa kuulemma ollut ilman mantelia!

Mä ompelin M:n laukun vuorikankaan kiinni sillä aikaa, kun muu porukka kävi Helsingborgissa haudoilla. Ehdin mä piilottaa myös aarrekartat ja kotiin tullessa autosta kipitettiinkin suoraan joulukalentereiden luokse. Tuli onnistunut olo, kun jahti ei ollut muutamassa minuutissa ohi, mutta kuitenkin kaikki vihjeet löytyivät. Varokaa vaan mitä kaikkea kivaa mä keksin Suomessa... :--)

Loppupäivä olikin pikkuisemmille tontuille pelkkää odottelua ja kuumilla kivillä seisomista. Kalle Anka helpotti hetken aikaa, mutta monesti tultiin ruokailu keskeyttämään, että oliskos jo aika. :--) Vaikka ei meillä kotonakaan koskaan ihan hirmuhirmuhirmusesti ole ruokaa ollut, paljon kyllä, niin täällä oli varmaan puolet siitä! Ei ehkä ihan perinteisin ruotsalainen joulupöytä. Kyllä vatsa täyteen tuli, mutta ei ehkä semmonen samanlainen jouluruokafiilis kuin Suomessa.

Lopulta aloitettiin pakettien avaaminen ja siinä menikin sitten loppuilta! Kolmen tunnin kohtaa mulla sekos lasku... Tytöille oli valtavasti paketteja kuusen alla. Tietysti isoin herätti suurimman huomion. Valtavasta punaisesta paketista ilmestyi pulkka M:lle, nyt ei olis enää bebispulkkaa, vaan oma "isojen tyttöjen" pulkka dagikseen. Mutta oli siellä muutama paketti mullekin. Suomesta tuli sukkia, pari kirjaa ja lakua. Täältä tuli P:n itsemaalaama kuppi, askartelutarvikkeita M:ltä ja A:lta, sekä Body Shopin ja Adidaksen tuotteita koko perheeltä. Lisäksi oli cup cakes -kirja, joku typisk svensk dvd boxi, yöppäri ja ihanan lämmin fleece.Ei tartte palella enää. :) Tykkäsin kovasti.

Lahjat joilla avustin joulupukkia oli kovinkin onnistuneita. M:lle muumiaskarteluvihko ja Pikkumyy-kirja, A:lle semmonen just A:n näköinen blingbling-paita, P:lle Qube-peli, Ma:lle se virkattu laukku ja C:lle semmonen urheilukirja. Se vastas aikas nasevasti kaikkeen treenaamiseen liittyviin kysymyksiin olematta mikään orjapiiskuripersonaltrainenelänparsallajakolmellalitrallavettä-tyyppinen.

Illalla suunnittelin lähteväni vielä yökirkkoon, mutta kyllä uus kirja ja kuppi kuumaa glögiä voitti. Simahdin ennen puoltayötä ja aamulla jatkui urakka kirjojen parissa. Hyvinkin onnistunut joulu siis. :)

Huomenna yritän vähän karsia kuvasaalista ja laittaa sitä myös tänne. :) Nyt on aika painua nukkumaan, öitä!

Ei kommentteja: