maanantai 22. huhtikuuta 2013

Mimmonen oli Matskun viikko?

Tulevia vieraita, aurinkoisia päiviä, mekkokelejä, kikatuskohtauksia, hyvää ruokaa, onnellisen lopun omaavia kirjoja, hiekkarantoja, uima-allas... Niistä on mun viikko tehty.



Maanantaina loppui haut ja koko päivän mietin niitä. Lopulta päädyin hakemaan yhdeksään kouluun täällä Ruotsissa; yks Malmössä, yks Lundissa, yks Uppsalassa ja loput sitten Tukholmassa. Toivottavasti sinne Tukholmaan pääsisin! Olis jo kämppiskin olemassa! Semmonen kämppis joka olis vuoden siellä jo ollut, niin ei valittais mitään ghettoa-aluetta ekaks asuinpaikaks. :D Jännittää jännittää.


Tiistaina söin valtavan smoothien ja koitin lukea. Kävin ulkona. Nautin auringosta. Leivoin pannaria. Juttelin mahdollisten aupparien kanssa ja koin ruotsi-ikävää vaikka täällä edelleen oonkin. Tiistai oli melko sekava päivä. Oli hyvä että se loppui. :)


Keskiviikkona päätin että en käytä lukemiseen enää 24/7 taktiikkaa, vaan rauhotan tähän. Tukholma on kumminkin ykkönen ja sinne ei tartte lukea. Tämä on vähän tämmöne jos ei onnistu niin "maitojunalla kotiin" -vaihtoehto. Illalla menin katsoo tyttöjen toisteks vikoja innebandytreenejä. Samaan aikaan sain myös rauhottavan puhelun Suomesta, lopputuloksena vaan koitan elää loppuajan hetkessä ilman murehtimista. Illalla askartelin scrapbookia ja luin hyviä kirjoja.



Torstaina aamulla suuntasin fillarilla bussipysäkille (5min enkka!) ja hyppäsin Malmön bussiin. Aamulla oltiin Tn ja pienen L-neidin kanssa puistossa keinumassa. Ulkoilun jälkeen junailtiin Emporiaan matkalla laulellen kaikki ruotsalaiset osaamamme lastenlaulut, sillä L oli uninen ja nälkäinen. Täys juna oli oiva kitinäpaikka. ;) Emporiassa tavattiin F ja lounastettiin Vapiaonossa, Pandurosta taas mukaan tarttui alennustarvikkeita scrapbookiin. Kotiin tullessa missasin junan katsomalla väärän aseman aikatauluja. Onneks perheen äiti työskentelee Lundissa, niin mun reittisuunnitelma suuntaskin Lundiin kodin sijasta...



Perjantaina leivoin Brownieseja ja illalla katsottiin telkkaria, semmonen perusperjantai. Illalla koitin mennä ajoissa nukkumaan, mutta päivällä olin nukahtanut melkein yht pitkäks aikaa kun lapset oli koulussa, niin unta ei oikein riittänyt, ylläri... Miten ihminen voi nukahtaa sänkyyn ja nukkua niin pitkään, vaikka ei muka ollut väsynyt!? Illalla jännättiin seuraavana päiväne tänne muuttavaa kania.



Lauantaiaamuna olikin herätys aikaisin aamulla, sillä puoli ysi oli Hofterupin tyttöjen ekat pelit Lundissa Lundacupenissa. Aamupäivä meni siellä seuratessa taitavia pikkupelaajia ja iltapäivä Fn ja Tn kanssa Lundissa. Pidettiin hauskaa WrapHousessa ja kokeiltiin ekaa kertaa elämässä fotoautomaattia. :D Hih. Ilta oltiin Malmössä, leffaan piti mennä mutta pääsyttiin muutamaks tunniks istuskelee tuijottelemaan ökylaivoja ökytalojen edessä meren rannalla. Ja juoruamaan. :)




Sunnuntaina aamulla koitin nukkua pitkään, mutta P tuli puol ysi huoneeseen "ootko hereillä?!" No en oo.... -.- Torkuin hetken ja kun heräsin tuntu kuin ois ollut kaktus kurkussa. Aamupalaks valtava smoothie terästettynä jätskillä ja jälkkäriks strepsilssejä. Iltapäivällä uima-allas auki ja trampoliini pystyyn, täällä on kesä! Hain Tn Malmöstä ja huomasin unohtaneeni kukkaron kotiin. Roadtrippiä ei paljon tehdä ilman kukkaroa, varsinkin jos bensavalo palaa. Tn hiluilla bensaa tankkiin ja hakemaan kotona kukkaro. Piti ekaa ajaa alas, mutta nyt suunnattiinkin kohta Helsingborgia. Ei ikinä ehditty sinne asti, mutta matkanvarrelta löytyi Landskrona ja Glumslöv. Vikasta löydettiin ihana ranta ja kamera räpsi suht ripeään. Siellä olis myös alue, joka olis voinut olla suoraan Emmerdalesta.....




Kiva oli näyttää "omia maisemia" toiselle, jonka auppariperhe asuu ihan erilaisessa maisemassa. Nyt on väsy ja Å:n perheen omassa kotivastaanotossa diagnosoitu poskiontelontulehdus kaipaa lepoa parantuakseen. Vi hörs igen nån gång! :)

Ei kommentteja: