sunnuntai 2. joulukuuta 2012

"joulu on taas, joulu on taas"

Tämä viikonloppu on mennyt hurjan jouluisissa merkeissä!


Perjantaina kävin hakemassa postin puolen päivän maissa ja laatikolta takaisin kävellessä tajusin taivaalla leijailevan muutaman hassun lumihiutaleen. Koitin kovasti kuvaakin ottaa, mutta eihän semmosia minihiutaleita näkyvyt missään kamerassa. Hyvällä syyllä siis suuntasin takaisin peiton alle. Pian piti kuitenkin ryhtyä hommiin, sillä lauantaina oli eka joulukuuta ja mun tehtävänä piirtää tyttöjen joulukalenterihin kartat. Kaikki tietysti fiksusti ajoissa aloitettuna ja silleen...


Kolmen tunnin väkertämisen jälkeen talon pohjapiirros olis valmis ja nyt mulla on siis hätävara, jos joka päivä tee uutta. :) M:lle vähän helpotin ja piirsin yksityiskohtia talosta, ja sitten niiden lähimaille piilotan paketit.


Illalla suunniteltiin viikonlopun joululeipomisia, joita loppujen lopuksi tuskin edes ehdittiin aloittaa, sillä lauantai kului lisää karttoja piirtäen, pihalla lumessa (ainakin 3cm ja tytöt hiihti minisuksilla! (mua nauratti)) peuhaten sekä pienimuotoista pienoismallirakentamista harrastaen. ICA järjestää piparkakkutalokisan, ja Ma sen bongasi lehdestä. Mua ei ollut kovin vaikeeta yllyttää mukaan... Parin tunnin askartelupaja kasaan ja keittiössä kököttää parin viikosta päästä kilpailuun jätettävän talon aihio. Illalla vielä kiusasin vähän mielikuvitustani Suomesta tuoduilla itsensä ilmaisu välineillä. ;--)


Tänään aamulla taas heräsin Pn kanssa Landskronaan voimistelukisoihin. Herätys oli tosiaan reippaasti ennen kuutta... mutta oli tosi kiva kyllä seurata kisoja paikan päältä. Eniten yllätti, että ne kisas koko ajan joukkueena eikä yksilöinä. Joukkue oli siis myös esim. permannolla ja trampetilla. O.o Se oli mun mielestä tosi hassua. Toisaalta mun kokemus voimistelusta yltää tasan telkkarista seuraamiseen, joten ehkä se selittää jotain.


Tänäänkään kaikki ei ollut silleen sopivasti samaan aikaan kotona, että suurempia leipomisia olisi ehtinyt, mutta leivottiin me Pn kanssa kuus pellillistä pullaukkeleita, pitkoja, pullia, korvapuusteja ja vaikka mitä! Sen jälkeen vielä riehumaan pihalle (lunta on ainakin se 15cm jo!), niin nyt on kyllä täysin valmis sänkyyn. :--)


EDIT: Unohdin kertoa, että eilen ostettiin kaks pulloa glögiä (Vilma, en ole vielä koemaistanut!), perjantaina hankin joulukortteja (ostin!) ja törmäsiin ihaniin tonttulakkipäisiin lapsiin kaupassa!

EDIT: Niitä vähemmän jouluisia juttuja (tai onhan harmaapunaiset villasukat jouluiset?!), niin tänään tipuin rappuset alas puolen välin yläpuolelta. Villasukat ja rappuset on vissiin vähän huonoissa väleissä, kun piti tommosia kiistoja pitää. Turvonnut pikkurilli, kämmensyrjä sekä kyynerpää kiittävät. Selän ja reiden valtavat mustelmat taas ovat kovin kosketusarkoja. Saisko siitä edes videon, näiden sotavammojen jälkeen olis parempi edes huvittaa katsojia! :P

Ei kommentteja: