keskiviikko 10. heinäkuuta 2013

Vikoja viikkoja Ruotsissa.

Hejsan!
Nyt on vajaa kuukausi oltu täällä Suomen puolella ja vähän vieraalta tuntuu. Mutta kai tähän tottuu! Ja perjantaina tulee koulutuloksetkin eli silloin selviää missä ens syksynä ollaan. Tiedä vaikka tie veis taas muille maille. ;)

Mutta vikat viikot Skånessa...

Niihin mahtui paljon kesäpäiviä Malmössä kera au pair - kavereiden. Fikattiin, käveltiin kaupungilla, otettiin turistikuvia ja puhuttiin. Mietittiin miten onnellisia ollaan meidän Ruotsi-ajasta ja kaikesta siitä mitä se on meille tuonut.

Paljon kesäpäiviä lasten lasten kanssa. Lapsilla alkoi kesäloma reilu viikko ennen mun lähtöä ja jo ennen sitä oli useita hellepäiviä. Uima-allas ja fillarit oli suuressa käytössä kuten myös askartelutarvikkeet. Tehtiin pieniä retkiä sekä muutaman isompi lapsien koululuokkien kanssa.

Pääsin osallistumaan "luokkaretkille" , joissa oli päiväksi aktiviteettejä lapsille ja perheille sekä leipomaan kakun Mn dagiksen päätökseen. Montessorin perinteinen tårtkalas keräsi tänä vuonna yli 70 kakkua! Mukana oli zebrakakku mein porukalta, Mn dagisryhmän nimihän oli Zebran. ;)

Tehtiin myös vikat retket au pair -kavereiden kanssa. Tokavikana viikonloppuna valloitettiin Ystad ja vikana viikonloppuna juostiin MalmöMilen. Jälkimmäisen ei mennyt ihan miten suunnitteli, mutta suht omin jaloin maaliin ja mitalikin löytyy. ;) Vikoina viikonloppuna kävin myös moikkaamassa kolmen vuoden takaista Lions vaihto -perhettä Sölvesborgissa! Aika jännä tapaaminen.

Monet illan kului askarrellessa scrapbookia perheelle. Jotain kivaa haluisin heille antaa, mutta koska heillä on jo monta au pairia ollut, oli myös saatu monenmoista "jäähyväislahjaa". Lopulta päädyin itse-askarreltuun scrapbookiin, vaikka kirjahyllyssä jo monen monta valokuva-albumia olikin. Kuitenkin askartelu oli se mun juttu Ruotsissa... Vaikka kuin ajoissa aloitin niin vikat jutut kyllä väsäsin just ennen kirjan antamista. Samoin kävin tyttöjen korvisten pakkaamisen kanssa. ;)

Pakkaaminen oli yks vaikeimmista jutuista. Lopulta taisin pakata mun kaks matkalaukkua ainakin viiten kertaan... Olin satavarma, että kyllä kaikki hoituu etttä onhan mulla kaks ISOA laukkua. Mutta pikku-Matsku ei muistanutkaan että kilorajoituksetkin löytyy... Hehe. Siellä on vaatekaapissa edelleen pussillinen kamoja odottamassa, jotta laukut ei valtavasti ylipainoisina lähteneet. Perheelta saatu iso valokuvakello ei myöskään helpottanut operaatiota. Onneks virkalijat ei välittäneet mun 13kg käsimatkatavarasta ja 1mx1m kellosta käsimatkatavarana. :P

Nationaldag sujui perheen kanssa. Aamulla askarreltiin pienen Mn kanssa pihalla, sen jälkeen suunnattiin katsomaan isompien specialtreenejä futiskentälle. Treenien jälkeen pikasuihku kotona ja iltapäivällä lupasin viedä lapset Malmöön Folkets Parkiin katsomaan mitä siellä tapahtuu. Huvipuistoa, jätskiä, eläimiä, ihmisiä, picniciä ja kermana kakun päällä kahvittelua LillaTorgetin juustokakkukahvilassa! (ikinä en ole nähnyt yhden juustokakunpalan häviävän yhtä nopeasti....) Päivästä muistona on vitivalkoiset aurinkorajat selässä....

Vikoina päivinä oli myös kamera ahkerassa käytössä. Vaikka tiesin tulevani takaisin heinäkuussa, niin iski iso etukäteisikävä... Mutta olin myös onnellinen, että olin kuvannut ahkerasti läpi vuoden ja vuodesta on vino pino kuvia muistona. :)


Ei kommentteja: